Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@09:10:16 GMT

استقبال زبان‌آموزان از ترکی استانبولی

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۸۹۸۲

استقبال زبان‌آموزان از ترکی استانبولی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، بعد از کلاس زبان انگلیسی، این روزها بازار آموزش زبان ترکی استانبولی هم داغ است. جالب است که ایرانی‌ها نه‌تنها بزرگترین خریداران املاک در ترکیه به شمار می‌آیند و بزرگترین گردشگران این کشور همسایه هستند که حالا بازار یادگیری زبان‌شان هم در تهران داغ شده است.

در این میان کلاس‌های زبان چینی هم اگرچه آنچنان متقاضیانی ندارد، اما آموزشگاه‌های زبان تهران می‌گویند تعداد شاگردان آنها بیشتر از گذشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار زبان انگلیسی داغ‌تر از همیشه

با این‌که آموزش پنج زبان خارجی از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مورد تصویب قرار گرفته، اما انگلیسی همچنان زبانِ غالب خارجی است که در مدارس ایران تدریس و آموزش داده می‌شود. زبان‌های آلمانی، فرانسه، اسپانیولی و روسی همراه با انگلیسی، پنج زبان مورد تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هستند و البته عربی هم در مدارس ایران آموزش داده می‌شود. حالا نمایندگان مجلس با استناد به این‌که آموزش زبان در مدارس نسبت به آموزشگاه‌های آزاد زبان موفقیت کمتری داشته است، می‌گویند در طرحی خواستار حذف آموزش زبان انگلیسی از مدارس شده‌اند و البته برخی از آنها پیشنهاد داده‌اند زبان‌هایی مانند روسی و چینی در مدارس ایران آموزش داده شود.

 با این حال فعالان بازار آموزش زبان می‌گویند آموزش خصوصی زبان انگلیسی بازار داغی دارد. آنها می‌گویند در چند‌سال اخیر متقاضیان آموزش زبان انگلیسی شاید حدود دوبرابر سال‌های گذشته شده‌اند، سن آموزش زبان پایین‌تر آمده است و شاگردان زیادی دارند که قبل از ورود به مدرسه متقاضی یادگیری زبان انگلیسی شده‌اند.

هزینه کلاس زبان انگلیسی چند؟

در حال حاضر هزینه آموزش زبان انگلیسی برای هر ترم در تهران حداقل بین ٢٠٠ تا ٢٥٠‌هزار تومان است و قیمت تا ترمی یک‌میلیون تومان برای کلاس‌های خصوصی می‌رسد. البته برخی اساتید خاص هم وجود دارند که این روزها در فضای مجازی چهره شده‌اند و مدعی هستند تکنیک‌های ابداعی برای آموزش زبان انگلیسی دارند.

یکی از این اساتید که در اینستاگرام نزدیک به ٧٠٠‌هزار فالوور دارد، شهریه یک ترم آموزش زبان به روش ابداعی و گروهی را ٣‌میلیون و  ١٠٠هزار تومان تعیین کرده است که البته برای آموزش خصوصی هزینه به ٤‌میلیون تومان می‌رسد.

اما هزینه کلاس‌های آموزش زبان‌های غیرانگلیسی، کمی بالاتر است. آموزشگاه‌های زبان درباره علت این تفاوت قیمت به کمبود اساتید این زبان‌ها و حتی کمبود منابع درسی و البته سفارش و واردات کتاب‌های درسی این زبان‌ها اشاره می‌کنند که روی قیمت‌ها تاثیرگذار است.

مدیر یکی از آموزشگاه‌های بزرگ زبان در تهران می‌گوید: «یکی از دلایل پایین‌بودن متقاضی برای یادگیری سایر زبان‌ها این است که حتی در کشورهای روسیه، چین و... هم کنفرانس‌ها به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، یعنی فرانسوی‌‌ها و چینی‌‌ها هم انگلیسی‌شان خوب است. تقریبا می‌توان گفت در اغلب کشورهای دنیا زبان انگلیسی، زبان رایج است. ضمن این‌که برای مهاجرت هم اغلب کشورهای پیشرفته دنیا فقط مدارک آیلتس و تافل را قبول دارند.»

او ادامه می‌دهد: «البته مواردی وجود دارد که مثلا فردی زبان انگلیسی‌اش کامل است، اما چون می‌خواهد به کشوری دیگر مهاجرت کند، تصمیم می‌گیرد زبان آن کشور را هم در حد مکالمه‌های روزمره یاد بگیرد و به آموزشگاه‌های زبان مراجعه می‌کند.»

بازار داغ زبان ترکی استانبولی

در این میان زبان ترکی جزو کلاس‌هایی است که بعد از زبان انگلیسی در تهران متقاضیان بیشتری دارد، به همین علت تعداد کلاس‌هایی که زبان ترکی استانبولی را آموزش می‌دهند، بیشترند. زبان ترکی استانبولی دوره کوتاه‌تری دارد و فعالان این عرصه می‌گویند در مدت ١٨ ماه می‌توان زبان‌آموز را راه انداخت. هزینه کلاس‌های آموزش زبان ترکی استانبولی در هر ترم از ٦٠٠‌هزار تومان به بالاست و تا ٢‌میلیون تومان می‌رسد.

مربیان آموزش زبان ترکی استانبولی می‌گویند: «بیشتر افرادی که به دنبال آموزش این زبان هستند، قصد مهاجرت به ترکیه را دارند.»

زبان سوم فرانسوی و آلمانی

یکی از موسسات آموزش زبان که تمرکز خود را روی زبان‌های غیر انگلیسی گذاشته و حتی دبیران منتخب خود را برای آموزش به کشورهای دیگر فرستاده است،

درباره تدریس زبان‌های دیگر در این آموزشگاه می‌گوید: «ما از معدود موسسات آموزش زبان هستیم که تمرکزمان را روی زبان‌های دیگر گذاشته‌ایم، علاوه بر زبان انگلیسی آموزش زبان‌هایی مثل آلمانی، فرانسوی، ترکی، ایتالیایی، چینی، اسپانیایی و عربی را هم در دستور کارمان قرار داده‌ایم.»

 او درباره این‌که به جز زبان انگلیسی چه زبان‌هایی متقاضی بیشتری دارند و آیا کلاس‌های این زبان‌ها برای تشکیل به حدنصاب می‌رسد یا نه، می‌گوید: «در حال حاضر زبان‌های آلمانی، ترکی استانبولی و فرانسوی بیشترین متقاضی را دارند. هر ماه چهار کلاس آلمانی، سه کلاس ترکی استانبولی و چهار کلاس فرانسوی برگزار می‌شود که همه آنها به حد نصاب می‌رسند و با ١٥ نفر تشکیل می‌شوند. حتی برخی از کلاس‌های ما برای ماه‌های بعد هم رزرو شده‌اند و این نشان می‌دهد اگر یک آموزشگاه به صورت حرفه‌ای شروع به آموزش زبان‌های دیگر کند، حتما می‌تواند متقاضی یادگیری این زبان‌ها را داشته باشد.»

مسئول این موسسه درباره این‌که چه کسانی بیشتر برای یادگیری زبان‌های متفرقه به این آموزشگاه مراجعه می‌کنند، می‌گوید:  «همه‌جور مشتری داریم. بعضی‌ها انگلیسی بلدند و می‌خواهند یک زبان دیگر یاد بگیرند و برخی هم قصد مهاجرت به این کشورها را دارند. البته ما از متقاضیان دلیل یادگیری زبان را نمی‌پرسیم.»

بیزینس‌من‌ها مشتری کلاس زبان چینی

کلاس‌های آموزش زبان چینی در ایران انگشت‌شمار است. تنها چند آموزشگاه در تهران و تک‌وتوکی در مشهد و اصفهان دوره‌های آموزش زبان چینی برگزار می‌کنند که البته مهمترین شرط آنها برای برگزاری کلاس، رسیدن شاگردان به حد نصاب است. حد نصاب شاگردان برای آنها ١٠ نفر بوده و ممکن است تا پرشدن یک کلاس، دوره چند ماه به تعویق بیفتد.

یکی از شاگردان کلاس زبان چینی یکی از موسسات معتبر و بزرگ زبان در تهران می‌گوید از تابستان برای دوره پاییز ثبت‌نام کرده، اما همچنان با نزدیکی به ماه آبان، کلاس به حد نصاب نرسیده است.

استاد زبان چینی این آموزشگاه توضیح می‌دهد: «به دلیل شغل پدرش بزرگ‌شده شانگهای است و زبان چینی را از آن‌جا بلد است.» او می‌گوید: «چین پس از آمریکا دومین اقتصاد بزرگ جهان است و حالا تعداد متقاضیان آموزش زبان چینی در سایر کشورها و به‌ویژه کشورهای آسیایی بیشتر از گذشته است.»

او ادامه می‌دهد: «واردات گسترده ایران از چین باعث شده تعداد زیادی از افراد برای مبادلات تجاری با چین ترجیح دهند خودشان زبان چینی را یاد بگیرند و تسلط بیشتری به بازار این کشور داشته باشند.»

هزینه هر ترم پنج هفته‌ای آموزش زبان چینی بین ٤٠٠ تا ٦٠٠‌هزار تومان است و البته کلاس‌های خصوصی به ترمی ٣‌میلیون تومان هم می‌رسد. مسئولان آموزشگاه‌های زبان چینی می‌گویند یک دوره ٢,٥ تا ٣ ساله مکالمه چینی می‌تواند در سطح قابل قبولی افراد را راه بیندازد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زبان انگلیسی آموزشگاه کلاس زبان زبان آموزی ترکی استانبولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

کد خبر 6098330 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان